Producten & Merk

Hoe lang blijven de producten geldig?

Wanneer de minimale levensduur van onze producten minder dan 30 maanden bedraagt, wordt een vervaldatum op de producten geplaatst.
Wanneer de minimale levensduur van onze producten meer dan 30 maanden bedraagt, wordt een maximale gebruiksperiode na opening op het product geplaatst (Période Après Ouverture – PAO – Periode na opening). Die periode herkent u aan het symbool van een open pot met daarnaast de gebruiksduur uitgedrukt in maanden. 

Ik reageer op een van uw producten 

Dans le cadre de notre suivi en Cosmétovigilance et pour tenter de comprendre au mieux la réaction que vous avez présentée, vous pouvez nous transmettre vos nom, prénom, numéro de téléphone / email et le nom du produit concerné à l'adresse suivante : contact@jowae.be.

Is het mogelijk om een staal te krijgen?

Staaltjes en testers zijn ter beschikking in de verkooppunten die het merk verkopen.

Kunnen de Jowaé-producten tijdens de zwangerschap en/of borstvoeding gebruikt worden?

Voor zover wij weten zijn er geen contra-indicaties voor het gebruik van onze producten tijdens zwangerschap en/of borstvoeding. Wij adviseren wel om de mening van uw arts te vragen aangezien elk geval specifiek is.

Zijn de Jowaé-producten getest op dieren?

Zijn de Jowaé-producten getest op dieren?

Ik wil vrijwillig deelnemen aan klinische tests op producten. Wat moet ik doen?

Wij rekruteren geen vrijwilligers voor onze klinisch onderzoeken.  Deze worden voor de objectiviteit en vertrouwelijkheid uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria erkend door het Ministerie van Volksgezondheid. Zij hebben hun eigen testpanels.

Hoe kan ik de lijst van de ingrediënten van een product krijgen?

Omdat de lijst met ingrediënten kan veranderen, adviseren we om steeds de lijst op het aangekochte product te raadplegen.

Waarom zijn de Jowaé-verzorgingen niet biologisch?

Alle formules van JOWAÉ zijn natuurlijk: wij garanderen een gemiddeld percentage van 93% natuurlijkheid voor al onze samenstellingen.
Een BIO-certificaat is geen streefdoel voor JOWAÉ. Wij gebruiken geen GGO’s en geven de voorkeur aan formules met een goed evenwicht tussen tolerantie, zinnenstrelend plezier en efficiëntie.
Pluspunten van JOWAÉ: onze berekeningsmethode van de natuurlijkheid volgt de aanbevelingen van het AFNOR, het erkende organisme voor het vastleggen van de normen. Met deze berekening krijgen we een echt % van de natuurlijkheid van onze formules.

Wat bevatten de formules naast de plantaardige ingrediënten?

De andere ingrediënten geven de JOWAÉ-producten hun zinnenstrelend karakter, stabiliteit en optimale bewaareigenschappen. Deze ingrediënten worden in de juiste dosis toegevoegd. 

Welke bewaarmiddelen bevat het gamma Jowaé?

De JOWAÉ-producten bevatten geen parabeen of fenoxi-ethanol.
De gebruikte bewaarmiddelen werden getest en goedgekeurd door de cosmetische wetgeving en worden tevens in de juiste dosis toegevoegd. 

Bevatten de producten siliconen?

In bepaalde samenstellingen kunnen siliconen in een zeer lage dosis aanwezig zijn om optimaal zinnenstrelende texturen te krijgen. We gebruiken evenwel geen vluchtige siliconen om ecologische redenen.

Door wat zijn de minerale oliën vervangen?

We geven de voorkeur aan plantaardige oliën en natuurlijke weekmakers.

Bevatten de producten palmolie?

GEEN enkel JOWAÉ-product bevat palmolie.

Hoe worden de plantaardige extracten verkregen?

We selecteerden plantaardige bestanddelen verkregen door natuurlijke en niet-denaturerende extractiemethodes.

Waar worden de Jowaé-producten geproduceerd?

Alle JOWAÉ-producten worden in Frankrijk geproduceerd.

Hoe worden de plantaardige extracten geselecteerd?

Het Laboratorium JOWAÉ voegde aan al zijn samenstellingen antioxiderende Lumifenolen toe en combineerde die naargelang de behoefte met het referentiebestanddeel uit de Aziatische farmacopee. Voor de selectie van de referentiebestanddelen werken we nauw samen met professor Ki Hyun Kim, plantenchemicus gespecialiseerd in medicinale en traditionele Koreaanse planten.

Zijn de Jowaé-parfums 100% natuurlijk?

We selecteerden specifieke parfums om het risico voor allergie te beperken en de producten zo geschikt te maken voor de gevoelige huid. Daarom zijn ze niet 100% natuurlijk.

Hoe wordt de tolerantie door de huid getest?

Alle JOWAÉ-producten worden klinisch, dermatologisch en voor de producten die op de ogen en oogcontouren worden aangebracht ook oftalmologisch getest. Deze tests worden uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria erkend door het Ministerie van Volksgezondheid.

Zijn de Jowaé-producten niet-comedogeen?

De formules bevatten GEEN comedogene bestanddelen. 
De JOWAÉ-gelaatsverzorgingen voor alle huidtypes en die voor de gemengde tot vette huid werden grondig getest en zijn niet comedogeen.

Bevatten de Jowaé-producten zonnefilters?

Onze formules bevatten geen zonnefilters.

Wat betekent harmonie van de huid?

JOWAÉ wil producten ontwikkelen die het evenwicht van de huid herstellen.
De huid wordt dagelijks blootgesteld aan irriterende factoren (stress, pollutie, vermoeidheid, weersveranderingen…) die haar evenwicht verstoren. De barrièrefunctie van de epidermis wordt beschadigd waardoor de huid vocht verliest, de teint minder stralend en minder egaal wordt, pigmentvlekken ontstaan en de vroegtijdige huidveroudering versnelt.
Door het evenwicht van de huid te herstellen geven de JOWAÉ-producten de huid haar natuurlijke harmonie en oorspronkelijke helderheid terug.

Wat zijn Lumifenolen?

Het laboratorium JOWAÉ voorzag al zijn formules van gepatenteerde Lumifenolen*. Dit exclusieve bestanddeel afkomstig van de plant Sempervivum tectorum, herstelt het evenwicht van de huid en maakt dat ze zich beter kan beschermen tegen dagelijkse irriterende factoren (pollutie, weersveranderingen, stress, vermoeidheid...). Dit kan door de aanwezigheid van antioxidanten, waaronder polyfenolen, tannine, proanthocyanidines en flavonoïden.

*gedeponeerd patent op Sempervivum tectorum

Moet het hele verzorgingsritueel gekocht worden?

Elk JOWAÉ-product werd individueel getest en is ook efficiënt wanneer het alleen gebruikt wordt. Voor een optimale efficiëntie is het raadzaam het Jowaé-verzorgingsprogramma te kopen dat aan uw huid en uw behoeften is aangepast.
Stap 1: reinigen. Stap 2: de huid voorbereiden op de verzorgingen - 100% efficiënt*. Stap 3: de efficiëntie van de verzorgingen activeren - 91% efficiënt**. Stap 4: corrigeren.

*Klinisch onderzoek met de hydraterende Eau de Soin bij 20 vrijwilligers gedurende 28 dagen, gebruik tweemaal daags, % tevredenheid.
**Klinisch onderzoek met het Verjongende Concentraat tegen Vlekken bij 23 vrijwilligers gedurende 28 dagen, dagelijks gebruik, % tevredenheid 

Zijn de Jowaé-verpakkingen recycleerbaar?

Alle verpakkingen zijn recycleerbaar mits ze correct gesorteerd worden.